четвер, 26 січня 2012 р.






Англійська кухня не може конкурувати з такими вишуканими кухнями, як французька, італійська чи китайська за популярністю. Гострі на язик французи стверджують, що кухарями в пеклі слугують саме англійці та що не вмерти з голоду в Англії можна лише в тому випадку, якщо тричі в день їздити на континент. Часто й самі англійці говорять, що не занадто задоволено своєю кухнею. «Англійська кухня не має поняття про соуси. Ростбіф англійці готують без усяких спецій. Біфштекс жарять так довго, що він стає твердим, як підошва. І якщо станеться, що залишається м'ясний сік, то його зливають, щоб приготувати з нього ще й пудинг. А фарш — національна страва англійців, який вони готують з рубаного м'яса, — настільки несмачний, що його не може врятувати ніяка кількість перцю…».

Англійська кухня зберегла й донесла до наших днів багато традиційних страв. Основу їх складають м'ясо, риба, овочі, крупи. Дуже різноманітний у англійців асортимент холодних закусок, особливо рибної гастрономії, сандвічів. З перших страв найбільш поширені бульйони й різні пюре.

Англійці вживають у їжу багато м'яса: яловичину, телятину, баранину, нежирну свинину в натуральному виді. Ростбіф, біфштекс — улюблені національні страви. До м'яса подають різні соуси, маринади, найчастіше томатний соус і пікулі, на гарнір — картопля чи овочі.

Велике місце в харчуванні англійців займають різні пудинги. Їх готують як другі (м'ясні, круп'яні й овочеві) і як треті страви (солодкі фруктові пудинги).

Немає коментарів:

Дописати коментар