пʼятницю, 27 січня 2012 р.


Шотландська кухня подібна до англійської кухні і є її складовою частиною. Шотландці пишаються своїми національними стравами, яких не притаманні англійській кухні.

Національною шотландською стравою є хаггіс - баранячий чи телячий тельбух, зварений з вівсяним борошном і рясно приправлений цибулею та перцем. Хаггіс традиційно їдять 25 січня, у день пам'яті шотландського національного поета Роберта Бернса, який написав похвальну оду хаггісу.

Дуже поширені у шотландців пудинги, особливо чорний (кров'яний) й білий - із суміші вівсяного борошна, сала й цибулі. Існує особливий солодкий шотландський пудинг, який готують у святкові дні. Готується він таким чином: у киплячу суміш із меду і води засипають вівсяну муку, коли суміш загустіє її розбавляють вершками. Як і в англійців, улюблений напій шотландців - чай, із хмільних напоїв найбільш популярне віскі.

Шотландці більше, ніж англійці, вживають у їжу супів, головним чином круп'яних і м'ясних із картоплею, капустою, рибних супів.

Різноманітні шотландські національні рецепти печені з гарніром із картоплі та свіжого горошку. Традиційним вважається святкова страва - курка чи гусак, фаршировані рубаним потрухом і вівсяним борошном.



Немає коментарів:

Дописати коментар